Cumpărăm dimineața un corn cu ciocolată lângă cafea ? Ne zâmbește vânzătoarea pentru a avea o zi frumoasă ?
Francezii servesc la micul dejun o cafea într-o cană mare, cu mult lapte. Pâinea este înlocuită de croissante proaspete, brioșe și alte preparate din foietaj. Ciocolata le dă energie pe tot parcursul zilei, iar muzica pe care o ascultă la micul dejun îi ajută se se relaxeze și să înceapă o zi liniștită la serviciu.
Spaniolii servesc la micul dejun chocolate con churros – ciocolată cremoasă, caldă, alături de o gogoașă îmbrăcată în zahăr și scorțișoară. Mulți dintre ei înmoaie gogoașa (churro) în ciocolată înainte de fiecare îmbucătură.
Cum serviți micul dejun? Care sunt secretele unei dimineți liniștite?
„Tous les matins il achetait
Son p’tit pain au chocolat
La boulangère lui souriait
Il ne la regardait pas.”
Add comment