Pregătiri pentru vacanță. Am sortat tricourile după culori, am ales aromele de shake (mentă cu ciocolată și pepene galben), am adus mai aproape creme cu protecție solară și am pornit în căutarea unei destinații de vacanță.
Pe raft așteaptă cele 10 cărți pe care le voi citi la micul dejun în zilele de vară.
Am făcut mai întâi un calcul matematic. Sunt în total 3768 de pagini, care pot fi citite în 30 de zile, dacă citesc în jur de 125 de pagini pe zi. Hai că e ușor ! Mai am timp și de vizitat locurile dragi !
1, 2, 3… START ! Începem călătoria !
TOP 10 cărți pentru micul dejun în vacanța de vară !
1. Destinația: Africa de la nord la sud
Prin praf și vise de Roxana Valea, Editura RAO, 448 de pagini
,,La un moment de răscruce în viaţa sa, Roxana hotărăşte să facă un safari de zece zile în Africa. Aici întâlneşte un ghid de safari care vorbeşte despre “curajul de a deveni cine eşti” şi care îi spune că “lumea este a celor care visează”. Vacanţa se termină, dar Roxana rămâne cu vraja cuvintelor lui în suflet. Şase luni mai târziu, renunţă la carieră şi porneşte să-şi îndeplinească un vechi vis: să străbată Africa de la nord la sud. Prin intermediul internetului îi cunoaşte pe Richard şi pe Peter, doi englezi excentrici, şi împreună pleacă într-o călătorie care le va arăta o nouă dimensiune a vieţii. Prin praf şi vise este povestea călătoriei lor, o poveste despre curaj şi prietenie, despre îndrăzneala de a pune întrebări şi de a căuta răspunsuri şi despre descoperirea de sine în mijlocul unui drum lung şi prăfuit spre sud.”
2. Destinația: Carolina de Nord
Cel mai de preț cadou de Nicholas Sparks – Editura RAO , 320 de pagini.
,,În primăvara lui 1984, liceenii Amanda Collier şi Dawson Cole s-au îndrăgostit. Cu toate că făceau parte din două lumi diferite, dragostea lor părea să sfideze toate regulile de viaţă din micul oraş Oriental, Carolina de Nord. Însă evenimentele neprevăzute urmau să dezbine acest cuplu tânăr, trimiţându-i pe fiecare în direcţii diametral opuse. Acum, după douăzeci şi cinci de ani, Amanda şi Dawson sunt chemaţi înapoi în Oriental ca să ia parte la inmormântarea lui Tuck Hostetler, mentorul care, odinioară, a adăpostit idila lor adolescentină. Pe măsură ce Amanda şi Dawson îndeplinesc instrucţiunile pe care Tuck le-a lăsat pentru ei, aceştia realizează că nimic din ceea ce ştiau – despre Tuck, despre ei înşişi şi despre visurile lor dragi – nu era aşa cum părea.”
3. Destinația: Israel
Poveste despre dragoste și întuneric de Amos Oz, Editura Humanitas, 608 pagini.
,,În Israelul de la jumătatea secolului XX, micul Amos își petrece copilăria în intimitatea cărților, a nesfârșitelor discuții intelectuale, pasionat fiind de marile întâmplări ale istoriei, de sensul lor și înconjurat de membrii familiei sale, cărturari autentici, care îi insuflă dorința de cunoaștere. Înzestrat cu o imaginație debordantă, Amos transfigurează întâmplările istoriei, al căror martor implicat este, într-o saga incitantă, evenimentele păstrând dramatismul perceput de copilul a cărui sensibilitate contrastează puternic cu neverosimilul celei mai tulburi perioade din istoria lumii.
Astfel, însăși descoperirea lumii, primele zvâcniri ale inimii și experiențe dureroase, cele dintâi sentimente de solidaritate sau prietenie capătă cu toate proporții catastrofice, prin prisma micului Amos, a cărui natură hipersensibilă și introspectivă îl anunță de timpuriu pe marele scriitor care avea să devină. Acesta descoperă treptat farmecul unui Israel legendar, în care miticul și realitatea se împletesc dând naștere celor mai frumoase povești.”
4. Destinația: Italia, India si Indonezia
Mănâncă, roagă-te, iubește de Elizabeth Gilbert, Editura Humanitas, 360 de pagini
,,La 30 de ani, Elizabeth Gilbert are tot ce-și poate dori o femeie ambițioasă. Și totuși e asaltată de îndoieli, suferă de panică și insatisfacții. Urmează divorțul, prăbușirea în depresie, o relație catastrofală… Așa că Liz abandonează totul și pleacă în lume de una singură. În Italia, gustă la dolce vita și deliciile ei culinare, punând pe ea “cele mai fericite 12 kilograme din toată viața”. În India, află într-un ashram, prin asceză (trezire la 4 dimineața, meditație și frecat de podele), ce este căutarea spirituală. În Indonezia, încearcă să-și reconcilieze trupul cu sufletul, să descopere echilibrul care se cheamă fericire – și își găsește marea dragoste. Uneori, fericirea se află la capătul lumii. Călătorești ca să ajungi la tine însăți. Ca să te descoperi.”
5. Destinația: Olanda, America
Iubirea secretă a Annei Frank de Ellen Feldman, Editura Polirom, 304 pagini.
,,Pentru romanul Iubirea secretă a Annei Frank (2005), Ellen Feldman a întreprins o muncă de cercetare asiduă în biblioteci, arhive și muzee, încercând să readuc la viață o lume dispărută în convulsiile istoriei recente. Peter van Pels, personajul principal al romanului, este un adolescent evreu care, în timpul războiului, s-a mutat împreună cu părinții la Amsterdam din pricina persecuției naziste. Aici, familia sa intră în legătură cu cea a Annei Frank, autoarea celebrului Jurnal, și vor petrece împreună mai bine de doi ani ascunși într-un pod, până la arestarea lor, cu câteva luni înainte de terminarea războiului.
Deși documentele istorice atestă faptul că toți locuitorii anexei secrete, cu excepția lui Otto Frank, tatăl Annei, și-au pierdut viața în lagărele de exterminare, Ellen Feldman își imaginează posibilul destin al lui Peter, care, evadat din lagăr, ajunge în America, unde își ascunde adevărata identitate, hotărât să nu mai dezvăluie nimănui faptul că este evreu, deși asta înseamnă să o piardă pe fata pe care o iubește.
În cele din urmă, după ani grei de muncă și sacrificii, Peter își întemeiază o afacere și o familie, dar soția, copiii și partenerul său de afaceri îi ignoră în continuare identitatea și povestea. În momentul în care jurnalul Annei Frank este publicat, iar după el se fac o piesă și un film de mare succes, presiunea psihologica pe care aceste evenimente o exercită asupra lui Peter își spune cuvântul, iar viața lui de familie, sufocată de minciuni și lucruri nespuse, amenință să se dezintegreze.”
6. Destinația: Iran
Cel care mă așteaptă de Parinoush Saniee, Editura Polirom, 392 pagini.
Tată bogat, tată sărac de Robert T. Kiyosaki, Editura Curtea Veche, 232 pagini.
„Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.“
Robert T. Kiyosaki
„Îmi iubesc copiii şi vreau să fac tot posibilul pentru ca ei să aibă parte de cea mai bună educaţie! Învătământul tradiţional, deşi este foarte important, nu mai este de ajuns. Trebuie să înţelegem cu toţii ce sunt banii şi cum lucrează ei.“
8. Destinația: Arizona
Femeie Bogată de Kim Kiyosaki, Editura Curtea Veche, 288 pagini.
Pentru femeia care luptă cu insistenţă să-şi câştige independenţa financiară… fără a mai depinde de un bărbat, de familie, de o corporaţie anume sau de guvern pentru a avea grijă de ea.
Dragă cititoare,
Femeie bogată este o carte despre investiţii, pentru femei. De ce o carte de investiţii scrisă doar pentru femei? Există un motiv foarte bun.
S-o recunoaştem, doamnelor, ceea ce funcţiona în cazul mamelor şi bunicilor noastre nu mai merge în cazul nostru, al fiicelor şi nepoatelor. Aşadar, a sosit vremea ca femeile să îşi gestioneze cu mai mare înţelepciune banii.
Pasiunea mea este să învăţ şi să încurajez femeile să-şi asigure securitatea financiară şi liniştea mentală pe care le merită. Dacă vă doriţi acest lucru, atunci sunt sigură că această carte vă va fi de mare folos.
Cu mulţumiri,
Kim Kiyosaki
9. Destinația:Irlanda
Cartea viitorului de Cecelia Ahern, Editura All, 320 de pagini.
,,Tamara Goodwin a avut mereu tot ce şi-a dorit. A crescut într-o vilă luxoasă, cu plajă privată, un dressing cu haine de firmă, pat cu baldachin şi propriul jacuzzi. Când, pe neaşteptate, tatăl ei moare, viaţa Tamarei şi a mamei sale se schimbă dramatic. Îngropate în datorii, ele sunt nevoite să se mute la ţară, într-o casuţă aflată iîn curtea castelului Kilsaney. Într-o bună zi, un autobuz cu o bibliotecă ambulantă trece pragul domeniului.
Privirea Tamarei cade asupra unui volum legat în piele, cu lacăt şi încuietoare aurite. Ceea ce descoperă acolo îi taie răsuflarea şi îi zguduie lumea din temelii…
O carte plină de suspans şi de mister, care vorbeşte cu delicateţe despre dragoste şi prietenie.”
10. Destinația: Turcia
Sanctus de Simon Toyne, Editura All, 496 de pagini.
,,Citadela, sudul Turciei – un munte sălbatic, care adăposteşte cel mai vechi lăcaş de cult şi cel mai mare mister al omenirii. Călugării care viermuiesc prin măruntaiele lui fac parte dintr-o sectă antică, numită Sanctus, care practică ritualuri de o violenţă inimaginabilă.
Într-o dimineaţă, un călugăr al ordinului urcă în vârful muntelui, întinde braţele în formă de cruce şi se aruncă în gol. Trupul îi este plin de tăieturi până la os, în forma literei Tau. Detectivul Arkadian are o misiune grea: ordinul Sanctus este protectorul textului original al Bibliei. Undeva în măruntaiele muntelui există o grădină care pare a fi cea a Edenului, dar aici cunoaşterea nu înseamnă păcat originar, ci putere divină. Când ziarista Liv pătrunde în Citadelă, ea e pe cale să descopere unul dintre cele mai înspăimântătoare secrete ale civilizaţiei.”
Nu am calculat câți kilometri vom parcurge, dar vă las vouă plăcerea de a realiza o hartă a acestei călătorii !
Add comment