Alimentația – aliat de încredere în lupta împotriva cancerului
Pentru a preveni această boală necruțătoare este necesar să te informezi și să pui pe primul loc sănătatea, până nu este prea târziu.
Structurată în șase capitole, cartea ,,Nu hrăni cancerul” scrisă de Pavel Chirilă, Mădălina Popescu și Cristela Georgescu pune la dispoziție nu doar statistici, rețete sau sfaturi, ci și o importantă bibliografie din acest domeniu.
Pentru a ridica armele împotriva acestei boli perfide și pentru a vă apăra dreptul la o viață sănătoasă vă propun șapte pași, încă de la primele ore ale dimineții.
- Deschidem fereastra și inspirăm aerul de afară.
- Ne demachiem fața și zâmbim în oglindă.
- Spunem o rugăciune și ne bucurăm că începem o nouă zi.
- Bem primul pahar cu apă și punem în cutie o picătură roz cu un cuvânt de suflet.
- Ne rezervăm 5 minute pentru gimnastică și ascultăm o muzică ambientală.
- Un duș ne revigorează și ne eliberează de energiile negative.
- Ne pregătim un mic dejun sănătos, în care se regăsesc toate vitaminele și mineralele necesare organismului pentru a avea un start bun.
De ce sunt necesari cei șapte pași?
Pentru a începe o zi minunată plină cu energie și gânduri pozitive. Nu trebuie să fim speriați când citim statisticile despre frecvența cancerului, ci trebuie să învățăm să-l prevenim. Este bine de știut că în anul 2008, conform Tratatului de oncologie al lui Vincent de Vita, pe plan mondial s-au înregistrat 12,7 milioane de cazuri noi de cancer și 7,6 milioane de decese au fost înregistrate.
Cancerul de plămân este strâns legat de fumat – 35 % din bolnavii cu acest tip de cancer sunt fumători.
Cancerul de sân la femei este mai frecvent în țările dezvoltate și s-au înregistrat un număr de 1.383.582 cazuri.
Influența stilului de viață și a obiceiurilor alimentare se vede și în statisticile geografice. Cu cât o regiune este mai industrializată, mai poluată, cu atât incidența cancerului este mai mare.
Zahărul, azotații, insecticidele, clorinarea apei sunt factori cancerigeni apăruți în ultimii 150 de ani.
După ce sunt explicați factorii cancerigeni, autorii aduc în atenția cititorilor, un cod al luptătorului împotriva cancerului și principiile pentru o alimentație corectă.
Trebuie să ai încredere și să folosești armele corect.
Care sunt aceste arme?
Lista nu este mare, însă paginile trebuie citite cu mare interes.
Pe primul loc sunt cerealele, urmate de fructe, legume, zarzavaturi, ciuperci, ceai verde, curry, ghimbir, miere, pește, lactate, fibre, vin și apă.
Sunt menționate 46 de motive pentru care omul are zilnic nevoie de apă. Peste 2 litri ne ajută organismul, ne reduce stresul și împiedică imboldul la cafea, alcool, droguri.
În capitolul cinci al cărții ,,Nu hrăni cancerul” apărută în Editura Christiana, în anul 2012, autorii ne dezvăluie planul de atac, iar ultimul capitol este cel care ne schimbă viața și ne aduce sănătatea la pachet.
Cui îi place ciocolata sau halvița?
Vă recomand din această carte, peste 20 de rețete. În fiecare zi să vă răsfățați cu supe, salate, pateuri, dulciuri sănătoase !
Cartea o găsiți la Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’ Mediaș datorită Proiectului de prevenție a cancerului la sân – PINK ENTER, finanțat de Fundația IREX și Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret.
Add comment