Cine este Malala?
Malala Yousafzai este o tânără care luptă pentru educația universală și pentru drepturile fetelor. Malala a fost vizată pentru activismul ei curajos și în luna octombrie a anului 2012, talibanii au urcat în autobuzul în care ea se întorcea de la școală și a împușcat-o în cap. Alte două colege ale ei au fost împușcate. Malala a fost transportată cu avionul de la casa ei din Pakistan în Marea Britanie pentru a recupera. Malala este acum din nou la școală și continuă să facă campanie pentru dreptul fiecărui copil la educație.
Ce este Ziua Malala?
Ziua Malala, marcată în acest an în data de 14 iulie 2014, nu este doar o zi pentru a o celebra pe Malala Yousafzai. Este o zi pentru toți copiii de pretutindeni, care trebuie să vorbească și să fie auziți. Este o zi în care se susține educația și lumea află că cei care luptă pentru această cauză sunt mai puternici decât dușmanii educației și mai puternici decât forțele care amenință fete și băieți.
Anul trecut, în data de 12 iulie 2013 Malala a împlinit 16 ani. Pentru a sărbători Ziua Malalei, comunitatea globală s-a reunit pentru a evidenția rolul ei de lider și a demonstra că tinerii pot lupta pentru o cauză nobilă, aceea care permite tuturor copiilor să obțină o educație.
Malala a marcat ziua ei de naștere, susținând un discurs dedicat importanței educației universale la sediul Națiunilor Unite din New York. În sprijinul ei, Secretarul General al ONU a inițiat Global Education First și a convocat liderii internaționali de tineret la Națiunile Unite și în orașe din întreaga lume, pentru atingerea obiectivului de a avea toți copiii, în special fetele, posibilitatea de a merge la școală și de a învăța, până în anul 2015.
Participă
Poți deveni partener la www.malala.org / parteneri și prin schimbul de Tweets, mesaje pe Facebook, fotografii sau clipuri video folosind hashtag # StrongerThan. Puteți găsi imagini pentru a partaja pe mass-media socială de aici .
Semnați Petiția Malalei
În acest moment există 58 de milioane de copii care nu au acces la educație și mai multe milioane care nu au posibilitatea de a învăța la școală. Lucrând împreună, acest număr poate fi redus până în 2015. Sprijiniți prin semnarea acestei scrisori pentru a arăta cererea dvs. pentru luarea măsurilor de urgență în sprijinul luptei educație alături de Malala.
Alte informații mai găsiți aici !
Uita-te la discursul lui Malala susținut la sediul ONU.
Vezi fotografiile de la Malala Day 2013.
Citiți Rezoluția Tineret: Dorim Educație , care a fost prezentată în Ziua Malalei de Global Education First Initiative Youth Advocacy Group.
Add comment