Cafeaua reprezintă pentru mine un moment de respiro, de răsfăț. Duminica experimentez retețe noi și pentru că astăzi sărbătorim Ziua internațională a sărutului vă ofer o specialitate de cafea numită French Kiss Coffee și trei moduri de a o prepara.
Puteți servi cafeaua pe balcon, citind din cartea Andreei Esca – Ce-am făcut când am tăcut, un capitol dedicat primului sărut.
Prima dată vom îmbina aroma cafelei cu gustul dulce al căpșunilor.
Avem nevoie de :
– 3 linguri spumă de căpșuni
– cafea cu lapte
– frișcă sau spumă de lapte
Într-o cupă vom pune spuma de căpșuni, apoi vom turna încet cafeaua. Deasupra vom orna cu frișcă sau cu spumă de lapte. Se serveste rece.
Vom îmbina pentru a doua ceașcă, aroma cafelei cu parfumul portocalelor.
Avem nevoie de:
– 1 espresso lung
– 20 ml Triplusec – suc de portocale triplusec
– 20 ml frișcă lichidă
– 20 ml lapte
– 40 ml zahăr lichid (MONIN)
– 4 cuburi de gheață
Vom amesteca ingredientele în shaker. Într-un pahar vom pune gheața sfărâmată până la ¾ din înălțimea paharului. Peste gheața sfărmată se adaugă amestecul din blender. Se servește în pahar de MARTINI cu picior.
A treia ceașcă ne aduce parfumul vaniliei combinat cu dulceața caramelului.
Într-o ceașcă cu cafea expresso vom pune puțin sirop de vanilie și de caramel. Adăugăm laptele fierbinte și ornăm cu frișcă deasupra.
Surse:
www.jacobstogether.ro
www.egirl.ro
www.coolinaria.ro
Add comment