Tema propusă de Editura NICULESCU mă scoate un pic din confortul meu.
De ce?
Pentru că îmi propune să scriu despre inteligența artificială și viitorul literaturii.
De când am învățat să citesc, iubesc cărțile. Îmi place să le descopăr pagină cu pagină și apoi să caut pe internet informații despre autor și despre viața lui. Îmi plac cărțile, nu doar în format tipărit, ci și în format audio, atunci când călătoresc și pe suport electronic, atunci când nu am prea mult loc în bagaje.
Cine nu a fost fermecat de povestea Micului Prinț scrisă de scriitorul și aviatorul francez Antoine de Saint-Exupéry? Cine nu s-a regăsit în paginile acestei cărți? Cine nu a notat cele mai frumoase citate din carte într-un carnet?
Mi-a plăcut atât de mult această carte, încât am ales ca micul prinț să devină chiar antrenorul meu ideal, care mă învață cum să-mi trăiesc viața în toată splendoarea și plinătatea ei, în această lume care, adesea, mă copleșește și mă epuizează.
Am descoperit cartea la Editura NICULESCU și mi-am achiziționat-o în format ebook. Mi-am notat în telefon, toate visurile pe care le-am avut în copilărie și toate dorințele mele. Am citit și am recitit pasaje din cartea Micul Prinț. Liber, visător, curios, altruist, fermecător, onest, blând, ingenuu scrisă de Stéphane Garnier, ori de câte ori am simțit că am nevoie de o viață mai bună în fiecare zi.
Pentru că îmi place să conduc mașina, dar în același timp să fiu conectată cu acest antrenor al minții, am ales cartea în format audiobook. Ascult în aplicația Voxa și pot opri atunci când îmi place mult de tot un fragment din această carte, pentru a-l reține. Vocea caldă, mă liniștește.
Scriind acum despre toate aceste sentimente, despre cât este de plăcut să citești, să asculți, să notezi, să îți imaginezi o altă lume, o altă planetă, încerc să fac și acest exercițiu de imaginație: vor fi înlocuiți scriitorii umani de algoritmi? Poate crea o mașină povești interesante și originale?
Vizionez pe youtube, diferite materiale video despre inteligența artificială, citesc și urmăresc tot ce este nou în acest domeniu. Am experimentat cât de ușor poți scrie o carte pentru copii, utilizând ChatGpt. Poți adăuga imagini, poți crea coperta și nu îți mai rămâne decât să o tipărești. Te mai ajuți puțin de canva și…cartea este gata.
Însă, lipsește creativitatea, autenticitatea și emoția. Textele primite de la ChatGPT sunt de multe ori incomplete sau eronate.
M-am jucat puțin și am încercat să obțin informații despre cartea mea preferată.
Și ce credeți?
ChatGPT mi-a oferit informații greșite, deși a început frumos, s-a pierdut…
ChatGPT said:
Autorul cărții „Acționează și gândește ca Micul Prinț. Liber, visător, curios, altruist, fermecător, onest, blând, ingenuu” este Mads L. H. (Mads L. H. R. D.). Acesta este un autor și speaker motivațional, cunoscut pentru lucrările sale inspiraționale care își propun să ajute cititorii să adopte o mentalitate pozitivă și să-și trăiască viața cu sens, inspirându-se din lecțiile universale ale literaturii clasice.
Cartea sa este o interpretare modernă a valorilor transmise de Micul Prinț, lucrând pe tema caracteristicilor personajului și oferind cititorilor o metodă de a le aplica în viața de zi cu zi. Mads L. H. se axează pe dezvoltarea personală, auto-ajutor și învățăturile care pot fi extrase din poveștile clasice.
Nu este cumva autorul acestei carti, Stéphane Garnier?
ChatGPT said:
Ai dreptate! Scuze pentru confuzie. Autorul cărții „Acționează și gândește ca Micul Prinț. Liber, visător, curios, altruist, fermecător, onest, blând, ingenuu” este, de fapt, Stéphane Garnier, un autor francez cunoscut pentru lucrările sale de auto-ajutor și dezvoltare personală.
Stéphane Garnier se inspiră din învățăturile oferite de Micul Prinț și explorează cum putem aplica valorile fundamentale ale acestui personaj — precum libertatea, altruismul, curiozitatea și sinceritatea — în viața noastră de zi cu zi. Cartea sa își propune să adâncească înțelesurile din povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, oferind cititorilor o nouă abordare asupra vieții și dezvoltării personale.
Mulțumesc că mi-ai atras atenția asupra acestui detaliu!
ChatGPT said:
You said:
ChatGPT said:
M-am liniștit.
Cu toate că am fost un pic neliniștită cu privire la această temă, ChatGPT m-a ajutat să scriu acest articol. Mulțumesc. 🙂
Aveam nevoie de o confirmare, că IA nu va crea povești interesante și originale în viitor. Îmi doresc să cunosc cât mai mulți autori umani, să particip la lansări de carte, să mă bucur când primesc un autograf pe cartea nou apărută și să mă fotografiez în librărie sau în bibliotecă, pentru a posta pe rețelele de socializare, îndemnând, motivând alți oameni să citească.
Citatul meu preferat din cartea MICUL PRINȚ este acesta: Dragostea adevărată începe acolo unde nu se așteaptă nimic în schimb.
Credeți că…AI-ul ar putea fi atât de profund?
Vă las pe voi să-mi scrieți!
Acest articol a fost scris pentru Superblog 2024.
Fotografiile aparțin Editurii Niculescu și capturile sunt de pe https://chatgpt.com/.
Add comment