O mie și una de zile colorate în compania păpușilor ! Cine nu a fost întrebat când era mic ce vrea să fie când va crește ? Cine nu a vorbit cu păpușa despre toate bucuriile și supărările ? Și de câte ori nu și-a închipuit că păpușa preferată îi răspunde ?
Cine știe că din Africa în America de Sud, din Asia în Australia, arheologii au descoperit diverse păpuşi modelate din lut, lemn ori din alte materiale, pe care oamenii le-au plămădit încă de acum mii de ani şi le-au „dat viaţă“, în scopuri diverse – de la ideea de a reda anumite aspecte ale vieţii la trecerea „dincolo“, fie pentru că aşa credeau că vor fi apăraţi de rău, că atrag anumite forţe ale naturii, că pot obţine recolte mai bogate sau că vor fi feriţi de războaie ?
Fascinaţia păpuşilor care se mişcă şi vorbesc, prin care poţi spune multe şi în faţa cărora poţi redeveni iarăşi copil, este prezentă în continuare. Păpuşile au ajuns în zilele noastre în spectacole de televiziune, în filme pe internet, dar au şi un rol terapeutic, întrucât pot fi folosite cu succes în cabinetele de psihologie, faţă în faţă cu copiii, putând prin intermediul lor să se discute cu copiii de la egal la egal, înţelegându-i şi vindecându-i.
Cine dorește să asculte vocea păpușilor, să învețe primii pași în această joacă și să își coloreze viața amintindu-și de copilărie ?
Add comment